Jaar in jaar uit wonnen de Paljassen vele prijzen met de door hun gebouwde praalwagens en het kon niet lang uitblijven dat deze wagens verkocht werden aan Maaseik voor halfvasten. Helaas is deze traditie, vanwege de hoge kosten die het met zich mee brengt van het toneel verdwenen.

In 1979 verhuisden de Paljassen naar “Cafè Italiaander”, anno 2003 verhuisde de Paljassen naar “Cafè ‘t Stupke”.

Naarmate de jaren verstreken veranderde ook de cultuur van de Paljassen. De strakke regels die er binnen de groep golden werden wat versoepeld en zo kan het nu dus voorkomen dat d’r Joep van Hoorn zijn schuitje dwars op zijn hoofd heeft staan.

Buiten het seizoen doen de Paljassen veel aan team-building, zo staan er diverse activiteiten gepland zoals, wandelen, fietsen, vissen en bezoeken ze de Cafès uit de buurt die hun sponsoren. Het seizoen voor de Paljas begint op de 11de van de 11de met als hoogtepunt de carnavalsdagen.

De carnaval voor de Paljas ziet er als volgt uit:

De vrijdagmiddag begint met een bezoek aan de basisschool “De Horizon”en ‘s avonds volgt er een Cafèrondgang door Schandelen.(G.M.S.)

De zaterdagmiddag wordt een bezoek gebracht aan C.V.de “Puppies”, de jeugdcarnavalsvereniging van R.K.S.V. Heerlen en ‘s avonds vieren de Paljassen hun traditionele carnavalsavond in het Juphuis met als hoogtepunt de uitreiking van de Orde van Verdienste.

De zondagmiddag word gevuld met het kijken naar de Heerlense optocht en daarna bevinden de Paljassen zich in hun Narrentempel, te weten Cafè ´t Stupke.

De maandagavond zijn de Paljassen werderom in hun Narrentempel om er weer een gezellige avond van te maken. De dinsdagmiddag hebben ze hun eigen kindermiddag in het Juphuis in Schandelen. Tijdens deze middag krijgen de aanwezige kinderen een goed gevulde zak snoep welke de Paljassen uit de donateursaktie kunnen bekostigen.

Aansluitend vindt een etentje plaats en het einde van de carnaval komt in zicht. Als echte afsluiting vindt op woensdag de “Bachusverbranding” plaats welke gepaard gaat met het eten van een overheerlijke haring. Zoals u in het verhaal heeft kunnen lezen, hechten de Paljassen veel waarde aan de jeugd en het verenigingsleven uit de wijk.

Home.

Sluit venster